Tren for å bli bedre på ski

De fleste steder i Norge har naturlig nok ikke snø hele året. Derfor kan det være lurt å drive med annen trening for å opprettholde nivået man har opparbeidet seg på ski. Hvordan kan du gjøre dette? Les videre for å få de aller beste tipsene.  

Stå på rulleski

Esitelty kuva Tren for a bli bedre pa ski Sta pa rulleski - Tren for å bli bedre på ski

Å stå på rulleski er nok den mest åpenbare treningsformen å satse på. Du har sikkert sett en del mennesker på rulleski gjennom sommeren? Hvorfor ikke bli en del av denne gjengen? Vi mener jo for så vidt at det er mye vanskeligere å gå på rulleski enn det er å gå på ordinære ski. Dersom du vil prøve deg på asfalten vil du nemlig få trent balansen din skikkelig. Vi mener også at det er lurt å teste rulleski før du eventuelt kjøper dem selv. Det er ikke sikkert det passer for deg! 

Løping er god trim

Esitelty kuva Tren for a bli bedre pa ski Loping er god trim - Tren for å bli bedre på ski

Det å løpe er en god form for kondisjonstrening som kan hjelpe deg å holde formen fram til vinteren igjen. Det er jo slik at profesjonelle skiløpere virkelig har god kondisjon, og du har nok sett at Therese Johaug gjør det svært bra når det kommer til langdistanseløping. Derfor er dette noe vi anbefaler deg å gjøre. 

Gå tur oftere

Esitelty kuva Tren for a bli bedre pa ski Ga tur oftere - Tren for å bli bedre på ski

Det å gå er faktisk veldig undervurdert når det kommer til trening. Vi anbefaler at du begynner med å gå i ulendt terreng, slik at du trener balansen din. Det finnes garantert noen stier eller noen fjell i nærheten av der du bor, som du kan jobbe deg oppover i. Du vil kjenne melkesyren i beina, men lårmusklene vil utvikle seg og du vil føle deg sykt bra. Det å gå i oppoverbakke er en av de beste formene for trening du kan ha. Det blir også naturlige intervaller hvis du velger å gå i fjell, der det både er oppover og nedoverbakker!