Ulike typer skianlegg og priser

Det finnes ulike typer skianlegg og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på dette. Vi vil også se nærmere på hvilke priser som pleier å være normale hos ulike typer skianlegg. 

Skianlegg

Esitelty kuva Ulike typer skianlegg og priser Skianlegg - Ulike typer skianlegg og priser

Det du må huske på er at det finnes både små skianlegg og store skianlegg. Dette betyr at tilbudet kan variere enormt mye. Du kan ha alt fra offpist-områder, til oppkjørte løyper, barneløyper og ikke minst løyper i varierende vanskelighetsgrad. Noen skianlegg har skiheis, mens andre har andre måter som gjør at du kan komme deg opp bakken på. Dette er individuelt for hvert enkelt skisenter. 

Det kan være lurt å finne ut hva slags ski du har og om de passer på anlegget du har tenkt å reise til (det gjelder forsåvidt snowboard også). Hvis du har lyst til å reise når det er mindre travelt, kan du også sjekke når høysesongen er, slik at du ikke drar når alle andre drar. 

Priser

Esitelty kuva Ulike typer skianlegg og priser Priser - Ulike typer skianlegg og priser

Det vanligste er å tilby barnepriser, studentpriser, voksenpriser og pensjonistpriser. Dette gjør at det finnes priser for alle. I denne artikkelen kommer vi til å fokusere på voksenpriser. Hvert enkelt skisenter har også ulike priser avhengig av sesong. De aller mest populære skisenterne som Geilo og Hafjell har generelt mye høyere priser enn mindre anlegg i lignende områder. Hvis du har lyst til å spare penger, så lønner det seg å dra når skisesongen ikke er like travel. Det kan være at tilbudet også er mindre da, men hvis det er økonomi som er hovedfokus, er det absolutt mulig å få seg en ordentlig skiopplevelse uten å måtte tømme lommeboka totalt.  Noe vi er fan av er å prøve seg på en del ulike anlegg i området. Kanskje dere kan utforske større anlegg lengre unna som en del av vinter- eller påskeferien? Det er jo dere som bestemmer hvor mye penger dere har lyst til å bruke på å stå på ski. For det finnes absolutt tilbud i alle prisklasser der ute, bare så dere er klar over det. Penger er ikke det det står på!